Äly Laudatur on joka abiturientin toivemateriaali! Ota oppimisympäristö käyttöön lukuvuoden 2022–23 abien kanssa jo nyt!

Älyä voi käyttää opettamiseen ja opiskeluun hyvin monipuolisesti: opettajana voit muokata valmista oppimateriaalia omiin tarpeisiisi soveltuvaksi tai luoda täysin uusia, omia kokonaisuuksia esimerkiksi koulukohtaisia opintoja varten. Nyt on hyvä aika ottaa Äly Laudatur käyttöön tulevan lukuvuoden abien kanssa, sillä vuoden lisenssillä opiskelijat voivat käyttää Älyä kevään 2023 ylioppilaskirjoituksiin asti.

Äly Laudaturilla ryhmäsi saa kaiken tämän:

kurssi ÄI8 Kirjoittamistaitojen syventäminen

Kurssin oppimateriaali etenee kirjoitusprosessin mukaisesti. Prosessin vaiheet käydään läpi ylioppilaskokeisiin liittyvien tehtävien ja esimerkkivastausten avulla. Samaan aikaan opiskelijat työstävät omia kirjoitelmiaan prosessimaisesti. Kurssi sisältää yo-kokeen mukaisia kirjoitustaidon tehtäviä.

kurssi ÄI9 Lukutaitojen syventäminen

Kurssilla käsitellään lukutaidon vastauksen kirjoitusprosessia, arviointia ja erilaisia tehtävä- ja aineistotyyppejä ylioppilaskoetehtävien ja esimerkkivastausten avulla. Kurssi sisältää yo-kokeen mukaisia lukutaidon tehtäviä, joista voi muodostaa esimerkiksi kurssikokeita.

ylioppilaskokeet ja esimerkkivastaukset

Kokeet tarjoavat mahdollisuuden harjoitella ylioppilaskoetehtäviä. Esimerkkivastausten vuosittain täydentyvässä pankissa abiturientit voivat tutustua eritasoisiin, autenttisiin yo-vastauksiin ja peilata omia taitojaan niihin. Esimerkkivastaukset on pisteytetty, ja osasta löytyvät sensorien kommentit.

preliminäärikokeet

Äidinkielen opettajain liiton valtakunnalliset preliminäärikokeet sisältyvät kaikkiin Äly- ja Äly Laudatur -lisensseihin.

kielenhuollon tehtäväpankki

Reippasti yli 1 000 kielenhuoltotehtävää tarkistuvat automaattisesti ja auttavat opiskelijaa harjoittelemaan itsenäisesti.

Äly-kirjasto

Kaunokirjallisuutemme klassikoita ja kiinnostavia SKS Kirjat -kustantamon tietokirjoja vapaasti luettavissa!

Älyn työkalut ja ominaisuudet sisältyvät myös Laudatur-lisenssiin ja tukevat opiskelijoiden harjoittelua. Niiden avulla onnistuu muun muassa vertaisarviointi, yhdessä kirjoittaminen ja prosessikirjoittaminen. Opettaja voi seurata opiskelijoita kaikissa prosessin vaiheissa ja kommentoida sekä luonnoksia että valmiita tuotoksia. Valmiiden tekstien kommentoinnissa käytettävä korjaustyökalu on helppokäyttöinen ja selkeä.

Näin hankit Älyn oppimateriaaliksi​

​Älyn opiskelijalisenssejä on helppo tilata koulullenne joko suoraan kustantajalta tai käyttämänne oppimateriaalivälittäjän kautta.​

Tilaa Äly suoraan kustantajalta​

Älyyn rekisteröitynyt opettaja, rehtori, koulusihteeri tai muu hankintavastaava voi tilata koulunsa käyttöön opiskelijalisenssejä siirtymällä Älyssä kohtaan Omat tiedot / Tilauslomake. Tiedustelun tai tilauksen laskutustietoineen voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen myynti@skskirjat.fi. ​

Tilaa Äly oppimateriaalivälittäjältä​

Älyn opiskelijalisenssejä voi tilata myös kuntanne käyttämältä oppimateriaalivälittäjältä, kuten Kirjavälityksen Kouluväylältä tai Edustoresta.​

Opiskelijoiden maksamat oppimateriaalit​

Älyyn rekisteröityvä opiskelija voi maksaa itse lisenssinsä monipuolisilla maksutavoilla (verkkopankki, korttimaksu, MobilePay).​

Älyn hinnasto, voimassa 1.1.2022–31.12.2022.