Mietitkö lukuvuoden 2022–23 oppimateriaalivalintoja? Lue, miksi lukion suomen kielen ja kirjallisuuden oppimateriaaliksi kannattaa valita Äly ja kuinka se hankitaan!

Viisi hyvää syytä ottaa Äly käyttöön lukuvuonna 2022–23

1. Älyllä yllätte ällään!

Tulokset puhuvat puolestaan: vuonna 2020 seitsemän kymmenestä äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeissa parhaiten menestyneestä lukiosta käytti Älyä. Älystä löytyy markkinoiden suurin valikoima autenttisia, pisteytettyjä ylioppilaskoevastauksia, jotka ovat avainasemassa ylioppilaskirjoituksiin valmistauduttaessa.

2. Äly helpottaa opettajan työtä.

Äly on äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan paras työväline. Opettajan arkea helpottavat muun muassa tehtävien vastausainekset, korjaustyökalu, vertais- ja itsearviointimahdollisuudet sekä prosessikirjoittamisominaisuus. Älyllä opiskelijoiden etenemistä on helppo seurata reaaliaikaisesti, ja Äly toimii erinomaisesti niin lähi- kuin etäopetuksessa. Opetusvastuun voi tarvittaessa jakaa toisen opettajan tai sijaisen kanssa. ​Älyn avulla onnistuu myös S2-opiskelijoiden opetus, joko omana ryhmänään tai integroituna äidinkielen ryhmään.

3. Oppimateriaali joustaa opettajan tarpeen mukaan.

Älyn oppimateriaali on konkreettista ja havainnollistavaa. Runsas tehtävävalikoima takaa, että opettaja voi valita opetustyyliinsä ja ryhmälleen sopivia harjoituksia. ​​Tehtävät ovat ajankohtaisia, vahvistavat kriittistä ja kulttuurista lukutaitoa ja harjoittavat vuorovaikutustaitoja. Älyn oppimateriaalia voi käyttää sellaisenaan tai muokata omaan opetukseen sopivaksi. Muokkausmahdollisuuksia on runsaasti, mutta toisaalta muokkaaminen ei ole missään nimessä välttämätöntä. Äly kannustaa opettajia huolehtimaan omasta jaksamisestaan ja tarjoaa erinomaisen kokonaisuuden vähällä vaivalla!

4. Äly vie oppimateriaalin uudelle tasolle.

Miltä kuulostaisi oppimateriaali, joka tarjoaa opiskelijan taitotason mukaisia kielenhuoltoharjoituksia ja tarkistaa niiden vastaukset? Tekoälyllemme tämä on pikkujuttu! Entä miltä kuulostaisi maksuton kirjasto omalla tietokoneen näytöllä tai puhelimen ruudulla? Äly-kirjaston valikoimaan kuuluu lähes 60 teosta, joiden joukossa on kaunokirjallisuuden klassikoita sekä monipuolinen kattaus tietokirjoja. Luetuista teoksista kirjoitetuista teksteistä voi koota kätevän portfolion, jonka avulla opiskelijan kehitystä on helppo seurata.

5. Selkeät lisenssit ja monipuoliset ostokanavat tekevät Älyn hankkimisesta vaivatonta.

Äly sisältää kaiken lukion suomen kielen ja kirjallisuuden opiskeluun tarvittavan, jonka sekä opettajat että opiskelijat saavat käyttöönsä vain yhdellä kirjautumisella. Opiskelijoille on tarjolla kaksi eri lisenssiä: Äly-lisenssi, jolla on pääsy kaikkeen Älyn sisältöön, ja Äly Laudatur -lisenssi, jonka suppeampi sisältö valmistaa ylioppilaskokeisiin. Lisenssin voi ostaa 3, 12, 36 tai 48 kuukauden mittaisena. Opettajille Äly on maksuton.

Näin hankit Älyn oppimateriaaliksi​

​Älyn opiskelijalisenssejä on helppo tilata koulullenne joko suoraan kustantajalta tai käyttämänne oppimateriaalivälittäjän kautta.​

Tilaa Äly suoraan kustantajalta​

Älyyn rekisteröitynyt opettaja, rehtori, koulusihteeri tai muu hankintavastaava voi tilata koulunsa käyttöön opiskelijalisenssejä siirtymällä Älyssä kohtaan Omat tiedot / Tilauslomake. Tiedustelun tai tilauksen laskutustietoineen voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen myynti@skskirjat.fi. ​

Tilaa Äly oppimateriaalivälittäjältä​

Älyn opiskelijalisenssejä voi tilata myös kuntanne käyttämältä oppimateriaalivälittäjältä, kuten Kirjavälityksen Kouluväylältä tai Edustoresta.​

Opiskelijoiden maksamat oppimateriaalit​

Älyyn rekisteröityvä opiskelija voi maksaa itse lisenssinsä monipuolisilla maksutavoilla (verkkopankki, korttimaksu, MobilePay).​

Älyn hinnasto, voimassa 1.1.2022–31.12.2022.