Eletään vuoden pimeintä ja synkintä kuukautta, joten mikäpä olisikaan parempi aika hyville Äly-uutisille! Olemme jälleen toteuttaneet käyttäjiemme toiveita, ja uudet ominaisuudet, jotka ilolla esittelemme, ovat esitystila, kommenttityökalun järjestely, palautettavien tehtävien korostus ja vastausversioiden vertailu.


Käytä esitystilaa opettaessasi

Näytätkö mielelläsi Älyn sisältöjä opiskelijoille samalla kun puhut? Uusi esitystila-ominaisuus piilottaa sisällysluettelon ja sallii huomion kiinnittymisen olennaiseen. Esitystila-painike löytyy oikeasta yläreunasta, kun menet opintojaksosi moduuliin esikatselutilassa. Voit lähentää tai loitontaa näkymää näppäimillä Ctrl ja + tai -.  

Tee kommenttityökalusta itsesi näköinen

Rakastettu kommenttityökalumme on entistä ehompi! Voit nyt järjestää vakiomerkinnät haluamaasi järjestykseen tarttumalla hiirellä kommentin edessä oleviin kolmeen pieneen viivaan ja raahaamalla kommentin haluamaasi kohtaan listassa. Raahausominaisuus toimii sekä omissa että valmiissa kommenteissa.

Korosta palautettavia tehtäviä

Älystä eivät tehtävät lopu kesken, ja välillä voikin olla tarkoituksenmukaista merkitä, mitkä ovat juuri ne tehtävät, jotka opiskelijoiden halutaan tekevän. Palautettava opettajalle -merkintä korostaa valitsemasi harjoitukset ja auttaa opiskelijoita löytämään ne. Saat edelleen nähtäväksesi vastaukset kaikista tehtävistä, mutta palautettavien tehtävien vastaukset löydät entistä helpommin, sillä niistä tulee ilmoitus etusivullesi. Merkitse tehtävät palautettaviksi opintojaksosi moduulin muokkaustilassa klikkaamalla tehtävää ja avaamalla sen oikeaan reunaan ilmestyvä ratasvalikko.

Vertaile opiskelijan vastausversioita

Prosessikirjoittaminen tarjoaa opiskelijalle hienon mahdollisuuden hioa tekstiään. Nyt sinun on entistä helpompi seurata opiskelijan kehitystä, sillä voit verrata opiskelijan tekstiversioita samassa näkymässä. Tehtävävastauksen yhteydessä oleva Näytä vastausten vertailu -painike avaa uusimman version, jonka rinnalle voit valita haluamasi vanhemman version.