Oma Äly – itsenäisen opiskelijan oppimateriaali

Kertaatko itsenäisesti äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeeseen? Onko suunnitelmissasi korottaa arvosanaasi? Oma Äly on tarkoitettu juuri sinulle!   
 
Oma Äly siivittää itsenäisesti harjoittelevat opiskelijat menestykseen äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeessa. Voit myös ostaa erillisen arviointipalvelun, jonka avulla saat palautetta osaamisestasi.

Mikä Oma Äly? 

Oma Äly on oppimateriaali sinulle, joka kertaat äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeeseen itsenäisesti. Selkeä ja helppokäyttöinen oppimateriaali sisältää kaikki luku- ja kirjoitustaidon ylioppilaskokeen edellyttämät sisällöt, ja sen avulla hankit tarvittavan osaamisen molempiin kokeisiin. Oppimateriaali ohjaa sinut ylioppilaskokeisiin valmistavien sisältöjen läpi juuri silloin kun se sinulle sopii, oman aikataulusi mukaan. 

Miksi Oma Äly? 

Äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeen painoarvo opiskelijavalinnoissa on suuri: yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen todistusvalinnassa äidinkielen ja kirjallisuuden yo-arvosanalla saa alasta riippumatta eniten, toiseksi eniten tai kolmanneksi eniten pisteitä. Jatko-opintojen kannalta voi olla ratkaisevaa, miten yo-kokeessa menestyy. Oma Äly auttaa sinua tähtäämään unelmiesi yo-arvosanaan! 

Mitä Oma Älyssä on? 

Oma Älyn avulla harjoittelet monipuolisesti luku- ja kirjoitustaidon kokeisiin. Kokonaisuus sisältää luku- ja kirjoitustaidon kokeisiin valmentavan oppimateriaalin, joka koostuu ylioppilaskokeen edellyttämistä sisällöistä. Niiden lisäksi pääset tutustumaan kielenhuoltoon niin teorian kuin tehtävien muodossa. Kielenhuoltotehtävät tarkistuvat automaattisesti ja antavat välitöntä palautetta osaamisestasi! 

Oppimateriaali on jaettu kolmeen polkuun, joista voit valita omaan tavoitteeseesi sopivan: 

Jos pyrit erinomaiseen äidinkielen ja kirjallisuuden yo-arvosanaan, lähde Maisemareitille
Jos tavoitteenasi on hyvä yo-arvosana, valitse Valtatie
Jos päämääränäsi on päästä läpi äidinkielen ja kirjallisuuden yo-kokeesta, suuntaa Oikopolulle

Johdonmukaisesti etenevät sisällöt auttavat sinua kertaamaan perusasiat: kirjoitustaidossa otsikoinnista kokonaisuuden viimeistelyyn, lukutaidossa tehtävänannon analyysista vastaustekniikkaan ja jäsentelyyn. Eri polkuja kulkeville tarjoamme valinnaisia sisältöjä, joihin voit perehtyä oman kiinnostuksesi ja tavoitteesi mukaan.  

Oppimateriaalissa käytetään autenttisia ylioppilaskokeiden esimerkkivastauksia. Tekstit ja niihin liittyvät tehtävät johdattavat huomaamaan, mitä ylioppilaskokeissa vaaditaan erilaisiin pistemääriin, ja antavat pohjaa omalle kirjoittamiselle. Reflektoivissa harjoituksissa pohdit omaa osaamistasi ja kartoitat, mitä jo osaat ja mikä taas vaatii lisää paneutumista. Harjoitustehtävät sisältävät oikeat vastaukset, joihin voit tutustua omaan tahtiisi. 

Vaikka olisit aiemmin käyttänyt Älyä, voit hyvin hankkia lisenssin Oma Älyyn. Osa oppimateriaalista voi olla sinulle tuttua, mutta sisällöt on muunnettu itsenäisen opiskelijan tarpeisiin ja polkumme auttavat keskittymään tavoitteen kannalta olennaisimpiin asioihin. 

Saanko Oma Älyssä palautetta? 

Halutessasi saat myös palautetta harjoitusvastauksistasi. Voit ostaa erillisen arviointipalvelun: Toimitamme sinulle ylioppilaskoetta vastaavan koepaketin, jonka vastaukset arvioi pitkän linjan opettaja. Saat yksityiskohtaista palautetta omasta osaamisestasi ja neuvoja siihen, miten voit kehittyä. 

Huomaathan, että arviointipalvelua on myynnissä rajoitettu määrä! Palvelun ostaneet saavat kaikki tarvittavat tiedot koepaketin mukana. Arviointipalvelun aikataulut, kuten koetehtävien palautuspäivämäärät, ilmoitetaan Älyssä. 

Miten aloitan opiskelun Oma Älyssä? 

Pääset aloittamaan opiskelun lähiaikoina, mutta vielä pitää hieman malttaa odottaa.

Kun lisenssit tulevat myyntiin, aloita rekisteröitymällä käyttäjäksi täällä. (Huom. Valitse kouluksi ”Ei lukiota”.) Osta Oma Äly -lisenssi. Lisenssi maksaa 44,90 euroa, ja se on voimassa kuusi kuukautta. Maksutapoina käyvät verkkopankki, korttimaksu ja MobilePay.

Oppimateriaali julkaistaan 2.1.2023. Siihen asti ei tarvitse kuitenkaan odotella tyhjin käsin, vaan voit lisenssin ostettuasi vaikkapa opiskella kielenhuoltoa ja hioa taitojasi tehtäväpankissamme, josta löydät satoja tehtäviä. Lisenssit tulevat myyntiin lähiaikoina!

Valitse polkusi ja tavoittele unelmiesi yo-arvosanaa! 

Oletko jo Älyn käyttäjä? Kirjaudu sisään ja osta Oma Äly -lisenssi Omat tiedot -sivulta. Lisenssi myynnissä lähiaikoina!