Äly on korkeatasoinen ja laadukas oppimateriaali, joka tarjoaa haastetta eritasoisille opiskelijoille ja huomioi myös ylöspäin eriyttämisen. Oppimateriaali sisältää suomen kielen ja kirjallisuuden ja suomi toisena kielenä ja kirjallisuus -oppimäärän pakolliset ja valtakunnalliset valinnaiset moduulit (ÄI1–11 ja S21–11).

kun etsit tehokasta oppimateriaalia
abiturienttien tarpeisiin.


Uutta lukuvuodeksi 2024–2025

Äly kehittyy jatkuvasti vastaamaan opettajien ja opiskelijoiden tarpeisiin ja toiveisiin. Lukuvuodeksi 2024–2025 Älyyn on tulossa seuraavia sisältö- ja ominaisuuspäivityksiä:

Oivaltavat opetusvideot

Opetusvideot tukevat Äly-oppimateriaalin käyttäjiä moduulien 1–11 keskeisten sisältöjen oppimisessa ja opettamisessa. Opetusvideoissa käytetyn piirrosvideo-tekniikan voima piilee niiden kyvyssä selittää monimutkaisia asioita ja laajoja kokonaisuuksia tiiviillä ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Tämän vuoksi ne ovat erinomainen työkalu lukio-opetukseen, jossa käsitellään usein abstrakteja aiheita ja vaikeasti hahmotettavia käsitteitä.

Itsetarkistuvia kielitiedon tehtäviä (S2)

Erityisesti S2-opiskelijoiden tarpeisiin vastaava Kielitiedon tehtävät -sivu aukeaa syyslukukaudeksi 2024 Kielenhuollon tehtävien rinnalle. Sivulle tulee noin 1 000 itsetarkistuvaa tehtävää, joiden kategorioita ovat verbit, nominit, adjektiivien vertailuasteet, lauseenjäsenet, lauseet ja lausekkeet, ääntäminen ja äännerakenne, sanasto, yleiskieli ja puhekieli, murteet sekä kieliopin käsitteitä. 

Valtaosa tehtävistä on laadittu suomi toisena kielenä oppijan näkökulmasta, mutta tehtävät ovat oivia välipaloja myös suomi äidinkielenä -oppimäärän opiskelijoille.


Tutustu vuoden 2023 käyttäjäkyselyn tuloksiin

Äly on opiskelijoiden suosiossa, kertovat uusimman käyttäjäkyselyn tulokset! Opiskelijoiden mielestä Äly on helppokäyttöinen oppimisympäristö, ja etenkin Älyn yo-esimerkkivastaukset saavat opiskelijoilta kehuja.

Lue verkkosivuiltamme myös Älyä käyttävien opettajien ajatuksia Älystä oppimateriaalina ja oppimisympäristönä.


Kuusi syytä ottaa Äly käyttöön

Muokkaa moduulisi

Juuri niin – Äly tarjoaa moni-puoliset mahdollisuudet oppimateriaalin personointiin juuri sinulle ja opetusryhmällesi sopivaksi.

Hallinnoi ryhmiäsi

Opiskelijoiden etenemistä voi seurata reaaliaikaisesti, ja seurantaa helpottavat graafiset kuvaajat, jotka esittävät yhteenvetoja ryhmien työskentelystä.

Korjaa ja anna palautetta

Muokattava korjaustyökalu säästää aikaa ja tekee tarkistamisesta helppoa. Myös opiskelijat voivat antaa palautetta toisilleen vertaisarvioinnin työkalulla.

Tehosta tekoälyllä

Kielenhuollon ja kielitiedon tehtävien tarkistusta ohjaa tekoäly, jonka avulla opiskelijat saavat ratkaistavakseen oman osaamistasonsa mukaisia tehtäviä.

Valmenna kirjoituksiin

Älyssä on markkinoiden suurin määrä autenttisia ylioppilaskoevastauksia. Niiden avulla valmennat opiskelijasi tehokkaasti ylioppilaskirjoituksiin.

Karkota klassikkonälkä

Älyn omaan kirjastoon on valikoitu mainio kokoelma kirjallisuutemme klassikoita ja kiinnostavia tietokirjoja. E-kirjat ovat ladattavissa pdf- ja epub-tiedostoina.

Näin hankit Älyn oppimateriaaliksi​

​Älyn opiskelijalisenssejä on helppo tilata koulullenne joko suoraan kustantajalta tai käyttämänne oppimateriaalivälittäjän kautta.​

Tilaa Äly suoraan kustantajalta
Älyyn rekisteröitynyt opettaja, rehtori, koulusihteeri tai muu hankintavastaava voi tilata koulunsa käyttöön opiskelijalisenssejä siirtymällä Älyssä kohtaan Omat tiedot / Tilauslomake. Tiedustelun tai tilauksen laskutustietoineen voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen myynti@skskirjat.fi.

Tilaa Äly oppimateriaalivälittäjältä
Älyn opiskelijalisenssejä voi tilata myös kuntanne käyttämältä oppimateriaalivälittäjältä, kuten Kirjavälityksen Kouluväylältä tai Edustoresta.

Opiskelijoiden maksamat oppimateriaalit
Älyyn rekisteröityvä opiskelija voi maksaa lisenssinsä myös itse. Maksutapoina ovat verkkopankki, korttimaksu tai MobilePay.

Tutustu Älyn hinnastoon.